Oslňte na halloweenské párty skvělým občerstvením

Jelikož je Halloween stále populárnějším svátkem i v Česku, určitě už i vy plánujete, kde strávíte letošní Halloweenskou noc. Při organizování párty byste neměli zapomínat ani na občerstvení. Jednou z možností je tradiční americký pumpkin pie / dýňový koláč, který je tradičním dezertům amerických halloweenských oslav. Zkuste ho připravit podle mého receptu, určitě se Vám podaří a bude chutnat všem, tak jako u nás doma.

 

 

Pumpkin Pie / Dýňový koláč

Pumpkin Pie je tradiční americký dýňový koláč, který připravují nejen na Halloween, ale i v Den díkůvzdání.

těsto:

200g hladké mouky

120g másla

100g krystalového cukru

1 lžičku kypřícího prášku do pečiva

1 žloutek

krém:

500g dýňového pyré z dýně hokaido

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (Salka)

2 vajíčka

1 lžičku mleté skořice

Postup:

Zpracujeme všechny ingredience na těsto a vypracujeme z nich hladké těsto. Necháme ho alespoň 30 minut odstát v lednici. Dýňová pyré připravíme tak, že dýni očistíme, nakrájíme na proužky, poklademe na pečící papír a pečeme při teplotě 200 ° C asi 40 minut. Upečenou dýni vyjmeme, necháme chvíli vychladnout, lžící zbavíme slupky a rozmixujeme. Takto připravené pyré utřeme s vajíčky, šálek a mletou skořicí. Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme a dáme do kulaté formy. Papír na pečení při tomto cestě nepoužívám, máslové těsto se nepřichytí. Na těsto vylijeme připravený dýňový krém a pečeme asi 10 minut při teplotě 200 ° C. Poté teplotu snížíme na 160 ° C a pečeme dalších 45 minut. Před podáváním je dobré nechat koláč alespoň 4 hodinky odstát v chladu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *